KADIN ERKEK İLİŞKİLERİYLE İLGİLİ BİREYSEL DÜŞÜNCELER

I      Artık yeni bir kadınla tanıştığım zaman hemen onun burcunu öğrenip internetten nasıl erkeklerden hoşlandığına bakmak gibi saçma işlerle uğraşmıyorum. Gerek yok be. Olacaksa oluyor zaten. Sen iyiysen o kadın seni zaten beğeniyor. Ya da ne kadar iyi olursan ol, o kadın seni zaten beğenmiyor. Sen ona hiç bağırmasan bile beğenmiyor. Hayat ve hisler karar veriyor bir ilişkiye.

II

      Kadınlar konusunda artık eskiden olduğum gibi seçici olacağıma dair bir karar aldım. Bundan sonra bana hitap etmeyen kadınlarla birlikte olmayacağım. Peşlerinde koşmayacağım. Eskilere döneceğim. Eskiden izlediğim o yolu izleyeceğim. En son biten ilişkimde de o yolu izlemiştim, öncekilerde de. Bu yüzden hayatıma girdiler. Kaçan her daim kovalanıyor ve her biten ilişki sonrası bir reset atıp bunu hatırlamak ve bir karar almak gerekiyor. O zaman hayatınıza sağlıklı bir yön veriyorsunuz.

III

        Bir kişiden ayrıldığınız zaman geçmiş partnerinizle aranızın iyi olması gibi bir seçenek asla yoktur. Aranız bozulmadan ayrılmanız mümkün değildir. Bu ancak boşanmalarda ‘’olabilir’’. Fakat ilişkiniz sırasında ona burnundan solutmadıysanız, güzel geçirdiğiniz zamanlar kötü zamanlarınızdan daha çoksa, ayrılsanız dahi ilişkiniz döneminde ona iyi bir insan olduğunuzu ispat ettiyseniz; bu sebeplerden dolayı gün gelir, o çok uzağınızdayken, diline dolanan bir şarkı sayesinde veya hiçbir nedeni yokken sizi iyi bir insan olarak hatırlar ve arkanızdan kötü düşünmezse, üzerinden ne kadar zaman geçmiş olursa olsun siz o ilişkiyi en iyi şekilde bitirmişsiniz demektir.

IV

         Bir kişi hep daha çok sever, Anne evlat ilişkisi dışında -belki o bile içindedir- iki kişinin birbirini eşit derecede çok seveceğine ihtimal vermiyorum. Nefret ise eşit dereceli olabilir.



                                                                                                                              YAZAN: SÜLEYMAN BERÇ HACİL