TAVSİYELER


I
Birisi bana izlemem veya okumam için bir kitap veya film tavsiye ettiğinde tavsiyesine uyup uymayacağımı o kişinin entelektüel seviyesi ve hayat görüşü belirler. Eğer ki o kişi tanıdığım kadarıyla beni her anlamda besleyebilecek biriyse ve fikirlerine saygı duymamı sağlayacak bir entelektüel alt yapısının var olduğuna inandıysam o önerisini fırsat kaçırmadan okurum veya izlerim. Yok öyle biri değilse de, bakarım, izlerim diyerek konuyu geçiştirip yüzüne gülerek başımdan savmaya çalışırım.

            II


           Kol saati alacaklara tek tavsiyem deri kayış yerine metal kayışlı saatleri tercih edin. Zira benim gibi kayışla sürekli oynayan biriyseniz bir süre sonra güzelim saatinizin deri kayışının elinizde kalması mümkün. Saat takmaz oldum geçirdiğim deneyimlerden sonra.


           III

         Gece yarısı veya sabah karşı, yani doktorların hiç yemek yemeyi önermediği saatlerde acıkanlara tavsiyem ‘’evlerine çizi stoklamaları’’. Öyle çok kalorili bir şey de değil tahminimce. Bir gece yarısı mutfağa gidip masanın üzerinde yarım paket kaldığını görünce ''ne yesem lan şimdi gece gece'' diye düşünüp erinen bünyelere ilaç gibi gelir.



                                                                                                    YAZAN: SÜLEYMAN BERÇ HACİL